2011. november 30., szerda

Megint liftbaleset, ezúttal Ukrajnában

Liftbalesetek nagyon ritkán de azért előfordulnak.

Az alábbi egy új telepítésű, de még nem átadott lift volt. Mindenesetre a fülkeajtó és aknaajtó érzékelő is hibás volt tehát hiába önhatalmúlag használták a lakók, akkor is durva hibát vétettek a kivitelezők!!!
Itt is a legfrissebb:

-----------------------------

Lefejezte a lift az ukrán férfit
hir24.hu
2011. november 30., szerda 11:31
Szó szerint lefejezett egy lift egy ukrán férfit. Az áldozat feje beszorult a hirtelen összezáródó ajtók közé, és a lift elindult lefelé. A családja végignézte a tragédiát.
A baleset a kelet-ukrajnai Dobrotvor városkában történt, amikor az áldozat családjával együtt hazament nemrég átadott, ötödik emeleti lakótelepi lakásukba - közölte a kárpátaljai UA-Reporter hírportál. Amikor felértek a lifttel az emeletre, először a feleség szállt ki, majd a férfinek még sikerült gyerekkocsiban ülő lányát kitolni a folyosóra, de ő már nem jutott ki.
A felvonó ajtaja ugyanis váratlanul összezárt a nyakánál, csapdába ejtve az apát, aki hiába próbálta kiszabadítani a fejét. A következő pillanatban a szerkezet mozgásba lendült, és a lefelé induló lift – a horrorfilmekből ismert módon – lefejezte a családapát.
Az új lakóház liftjének még nem történt meg a hivatalos üzembe állítása, ezért tilos volt a használata, és erre feliratokkal is figyelmeztették a lakókat - közölte a balesetet vizsgáló Ukrán Ipari Balesetvédelmi és Bányafelügyelet. A ház lakói azonban önhatalmúlag eltávolították a záróplombákat, és saját felelősségükre használni kezdték a felvonót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése