2012. július 12., csütörtök

ThyssenKrupp Twin lift

Volt már itt a blogban szó arról hogy odakint kell dönteni hogy hova akarok menni a lifttel. Erre a rendszerre viszont máris ráépítettek egy kis extrát. Ha már úgyis számítógép vezérli az összes liftet, ha a számítógép már azelőtt tudja hogy hova akarok menni mielőtt beszállok a fülkébe ez új lehetőségeket nyitott a liftiparnak.
Kétemeletes fülke? Ugyanmár.... egy liftaknában mostmár a kívülválasztós rendszer segítségével két lift is közlekedhet egymástól majdnem függetlenül.
Még tudom hogy el sem tudod már képzelni hogy de mutatom:

Mint ahogy a fenti kép is mutatja ezzel a rendszerrel hogy két különálló fülkét rakunk egy liftaknába egy csomó helyet megspórolhatunk így kevesebb liftaknával mégis ugyanannyi embert tudunk kiszolgálni. A liftakna helyét meg kiadhatjuk drága irodahelyiségként. Egy nagyonsok emeletes épületnél bizony jelentős helyet foglalnak el a liftaknák. Ezért népszerűek az emeletes liftek, "kivülválasztós" vezérlések, illetve az egy liftaknába két fülke helyezése stb stb mert kevesebb lift, több hely, ugyanannyi várakozás, mindenki boldog.
Ezt meg kell nézni videón is:

Persze ha az egyik lift beragad akkor a másik lift lehetőségei is rögtön korlátozódnak az aknában.:-)
Nagyszerű, lezuhanás, felzuhanás, csonkolás, bennégés, megfulladás etc. etc. után már az összeütközéstől is lehet már félni a liftben.
De már látom szemeim előtt azokat az új akciófilmeket amikor a terrorista egy pendrive-al megfertőzi a liftrendszert aztán elsőnek csak össze-vissza viszik az embereket káoszt okozva, csonkolnak, bennragadnak majd végül az ilyen "TWIN" rendszereknél még ütközést is okoz a liftvírus.
Az ilyen általam csak kívülválasztós liftrendszereknek hívott (Schindler Miconic, ThyssenKrupp Twin stb) ha egyszer dob egy kékhalált, lefagyást, netalántán vírusos lesz akkor megnézhetjük magunkat... szép új jövő. :-)

Le lehet majd forgatni a Gyilkos Felvonó 2 című filmet is. :-) DDDD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése