2012. szeptember 13., csütörtök

Legújabb liftbalesetek

A leggyakoribb liftbaleset a liftaknába zuhanás. Most Magyarországon például egy tanárnő zuhant a liftaknába.
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/a-liftaknaba-zuhant-a-tanarno-kuzdenek-erte-461146

A liftaknába zuhant a tanárnő, küzdenek érte

2012. szeptember 13. 10:12 , Legutóbb frissítve: 2012. szeptember 13. 10:13 Zs. D.
baleset | Életveszélyesen megsérült az a tanárnő, aki az iskolában egy átépítés alatt álló lift aknájába zuhant Baján.

A rendőrség vizsgálja annak a balesetnek a körülményeit, mely szerdán késő délelőtt történt egy bajai iskolában. Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: az iskola dolgozója egy átalakítás alatt álló épületrészben beleesett egy liftaknába.
Az 59 éves asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Mint megtudtuk, a baleset a Szent László ÁMK gimnáziumában történt. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.
A baleset körülményeit a Bajai Rendőrkapitányság vizsgálja, az ügyben ismeretlen tettes ellen indult eljárás foglalkozása körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt – mondta a sajtószóvivő.
------------------------------------
 De Kínában egy építési felvonó szakadt le a 30. emeletről, mind a 19 utasa meghalt. Az építési felvonókon, pláne kínában nincs vagy nem működik a vészfék, így ha elszakad a kötél a fülke menthetetlenül lezuhan.

http://index.hu/kulfold/2012/09/13/tizenkilenc_halott_egy_kinai_liftbalesetben/

Tizenkilenc halott egy kínai liftbalesetben

2012. szeptember 13., csütörtök 14:47
Harminc emeletet zuhant egy lift a közép-kínai Hopej (Hubei) tartomány székhelyén, Vuhanban (Wuhan), a balesetben 19 ember veszítette életét – értesült a Hszinhua hírügynökség.
A baleset egy építés alatt lévő házban történt a munkások szállítását szolgáló lift meghibásodása miatt. A kínai központi televízió, a CCTV híradása szerint a lift egy vonóhuzalja pattant el, a szerkezet ezután zuhant harminc emeletet. Az életét vesztő 19 ember mindegyike munkás. A baleset okait és körülményeit a helyi hatóságok vizsgálják, további részleteket nem lehet tudni az esetről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése