2011. szeptember 30., péntek

Budapest Ferihegy vasúti megállóhely liftjei

Volt szerencsém a reptérre vonattal menni és igénybe venni a Máv Ferihegyi megállóját. Sok sok milliárdot elköltöttek arra a megállóra és a felüljáróra is.
Annó csillogott villogott is:

A felülnézeti képen jól látszódnak a liftaknák, 3db lift van beépítve, de sajnos nem eléggé időjárás és vandálbiztos az épület. Télen az aknaajtók biztos hogy be fognak fagyni mert semmi nem akadályozza meg a csapadékot hogy a liftajtóhoz jusson. 


De mára már lerohadt, olyan piszkos hogy ki se lehet látni belőle:
Persze ez nemcsak a Máv hanem az utasok hibája is. Mert amíg a MÁV nem takarít addig az utasok nyilvános WC-nek, graffiti táblának, dühöngőnek stb nézik.

De ez egy liftes blog, szerencsére a 3 beépített lift mindegyike működött akkor mikor ottjártam. :-)
Bár nem túl bizalomgerjesztő ugye:
 


Amúgy tökéletesen működött leszámítva a vészjelző rendszert.
Mert ugye mivelhogy sem porta, sem biztonsági őr senki nincs a közelben, nomeg ilyen helyre amúgy is kötelező a távfelügyelet beszerelése a liftekbe.
A Ferihegyi megállóban egy magyar cég a Geocoop gyártmányú, HELP-04 -es típusú távfelügyeleti rendszert építettek be. Igen modern és biztonságos rendszer lenne, GSM felügyelő vagyis mobiltelefonos hálózaton keresztül lehet vészhívást intézni a fülkéből. A fülkét fel is lehet hívni. Tehát kétirányú szöveges kapcsolat létesíthető a távfelügyeleti céggel és még biztonsági akkumulátor is van benne áramszünet esetére.  (gyár weboldaláról származó kép, még mielőtt azt hinnétek hogy ki is beleltem a liftet...)

Hehe, de én mikor ottvoltam az összes liftben üzemképtelen volt, világított rajta a piros led.
Ergó ha beragadtam volna Ferihegy felüljáró valamelyik liftjébe kiabálhattam volna egy ideig mire bárki is észrevesz és segítséget hív.
Nade aki hidegélelem, víz és mobiltelefon nélkül száll liftbe az meg is érdemli! :-) D
Amúgy sikeresebb helyeken ha nem működik a távfelügyelet akkor a lifteket teljesen kikapcsolják mert úgy biztos nem történik semmi baj!!

1 megjegyzés:

  1. 2018. július 5-én nem működött egy lift sem. A Szeged felé menő vonathoz igyekeztem, és felfelé és lefelé legalább 30-30 lépcsőfokon kellett cipelni a 15 kg-os bőröndöt. Majdnem elájultam az erőfeszítéstől a hőségben. Felháborító, hogy ennyire nem érdekel senkit, hogy ennyire frekventált helyen karbantartsák a lifteket. Tudja valaki, hogy hol lehet eljárni az ügyben?

    VálaszTörlés