2013. augusztus 11., vasárnap

Kínában veszélyes liftezni 3

Weida Elevator Shenzhen nevű gyártó nem fektetett különös figyelmet arra hogy a felvonói biztonságosak legyenek.
Egy felvonót különösképp úgy kell tervezni hogy teljesen hülyebiztos, biztonságos legyen. A túlméretezésnek, a többszörös biztonsági köröknek alapdolgoknak kellene lennie.
Egy "okos" lift szakszervíz, biztonsági körök és gyári alkatrészek stb nélkül nem is indul el.

Erre jópélda pl egy otthoni automata mosógép is. A korszerűbb automatikás gépek érzékelik az ajtózár áramfelvételét. Ha pl kikötöd az ajtózárat akkor nem indul el a gép.

Egy liftet meg pláne így kellene tervezni. Már a gyárban gondolni kell minden eshetőségre,  és a lehető legjobban kizárni a karbantartók felelőtlenségét is.
Egy liftet úgy szoktak tervezni hogyha pl soha nem néz rá szerelő, de használják amíg szét nem kopik akkor sem okoz balesetet!
Weida Elevator Shenzhen nevű gyártó felvonója fejezte le a kórházban a nőt, illetve most megint az ő gyártmányuk zuhant le a 21. emeletről 16 emberrel a fedélzetén a Luohu District, Woodcrest Hill Street Changhong Building épületében. A 21.emeleten kiszállt egy ember majd hirtelen zuhanni kezdtek nyitott ajtóval. A 3. és a 4. emelet között ragadtak be, mindenki túlélte de súlyos sérüléseket szenvedtek. Ha valaki éppen áll az ajtóban vagy nem szorul meg a fülke akkor haláleset is lett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése