2012. október 25., csütörtök

Liftes szívatásgyűjtemény

Magyarországon ahány lift annyiféle poén. Egyik telepisálva, másik beragadós, a harmadik billegősmozgópadlós stb szóval olyan mint a BKV, túlélőtúra a hétköznapokban.

Persze nem mindenhol van ez így, van ahol külön tuningolnak valamit a liften hogy megijessze az embereket.
Az alábbi videó csak trükkfelvétel, a képzelet szüleménye:

Az alábbiak viszont valós felvételek, ezen pl egy panorámalift utasait tréfálják meg azzal hogy egy rakétakilövést szimulálnak a lifttel:

De a legjobb szerintem az alábbi, LG promófilm melyben LG monitorokat szerelnek a lift padlójába majd mikor az utas megnyomja a gombot akkor világítás elhalványul, recsegő hangok majd a monitorokon lejátsszák azt hogy leszakad a padló és látszik a liftakna. Ennek szerintem mindenki bedőlne olyan élethű.

De azért ez sem semmi! Programa Silvio Santos nevű brazíliai talk showból, ami sokunk legrosszabb álmait váltja valóra: az egy dolog, hogy a szerencsétlen áldozatokkal megáll a lift, és elmegy a világítás, de a jókor előmászó, kísértetiesre festett kislányra már igazán nem számíthat senki. Halálfélelem és aljasság két emelet között. Nézzétek meg:




 Aztán itt a folytatás, szintén brazil csak most koporsó marad a liftben:

Aztán itt egy amerikai liftes szívatás, poénosnak nem mondható, de tanulságos mert hogy sokan inkább elszaladnak segítség helyett:

3 megjegyzés:

  1. Asszem a Ház a kísértethegyen filmben volt az a jelenet, mikor újságírókat is meghívnak az új vidámpark avatására, ahol a szenzáció egy hullámvasút, ami 20 emelet magasról indul, lifttel mennek fel, majd eljátszák, hogy elakad majd mintha zuhanna. Egy zökkenés, mindenkinek tele a gatyája, a tulaj meg, benyögi ,hogy nem baj ,van biztonsági kábel. Az megfogja a liftet ha... (itt egy pattanás hangja majd zuhan lefelé), becsapódás előtt lefékez és a lift alján nagy röhögő smile és túlélték a féktelen terrort szöveg). Később még a hullámvasúton kisiklatnak előttük egy bábukkal teli kocsit.

    VálaszTörlés
  2. Bécsben a Práterben van valami horrorház ott is van egy lift, ami rángat meg nyikorog miközben visz lefelé

    VálaszTörlés
  3. Na ja, egy vagy két emeletet visz le, de az áttetsző ablakon kívül azt látni, mintha ca. 10-15 emeletet nagy sebességgel mennénk, és közben rázkódik is. (Valójában akkor már áll.)

    VálaszTörlés