2012. január 14., szombat

Ceglédi SZTK címe, telefonszáma, liftjei

Aki a Rendelőintézet vagyis a ceglédi SZTK-nak akarja tudni a telefonszámát annak is tudok segíteni. :-)
Az SZTK telefonszáma: (53) 505-650  H.-P.: 07:00-17:00
Link akinek a rendelésekre, további számokra és orvosokra van szüksége:
http://www.toldykorhaz.hu/index.php?subpagefunction=szakrendelesekAkit csak a liftek érdekelnek azok olvassanak tovább... :-)




A ceglédi esztéka :-) is szintén kapott egy kis felújítást mint maga a ceglédi Toldi Ferenc Kórház is. Lett gyógyszertár, új ajtók, információs pult, porta stb. Mindezt áttették az épület hátsó liftes részéhez. Az épület érdekessége hogy a liftek és a lépcsőház az épület két végében van. Tehát aki bemegy az információs pulthoz az nem fog visszamenni az épület másik felébe hanem felmegy a lifttel, akár az első emeletre is. Nincs más választása, sőt ki sincs plakátolva a liftek mellett hogy van ám lépcsőház is...
Energiatakarékossági szempontból nem jó ez az elrendezés. Túl sok a liftezés, aki nem szereti a liftet az is azzal megy.
De nekem nagyon tetszik az új elrendezés. Sokkal könnyebb az eligazodás nomeg ígyis-úgyis lifttel mennék amúgyis. :-)
Most sokkal jobban ügyfélbaráti az SZTK mint régen. Könnyű tájékozódni és eligazodni. Akadálymentesített az épület is.  Nézzétek meg milyen tolókocsilift van pár lépcsőfok áthidalására hogy a gyógyszertár, laborok is elérhető legyen: nem ám a gagyi "lépcsőlift":

Az épületben két lift található. Egy személyzeti és egy betegfelvonó +1 a harmadik ami a fenti képen van. A betegfelvonó régen csak és kizárólag kezelővel működött. Ha nyomtad a hívógombot akkor a fülkében csöngött a csengő és jelezte a kijelző hogy melyik emeletről volt hívás. Mostmár teljesen felújították a vezérlést és a fülkét is tehát mostmár kezelő nélkül is működik. Szerencsére a kedves kezelőasszonyokról nem kell lemondanunk, kezelő még mindig szokott lenni, de ha nincs akkor úgy üzemel a lift mint egy normál felvonó. A gombokon, kezelőpanelen amúgy is van Braille-írás. Régen volt külön széke és olajradiátora is a liftkezelőnek. Most is van szék, ráadásul beépített, sőt klíma is van a liftben!!!
Így  néz ki a ceglédi SZTK felvonója:
Minden szinten külön digitális kijelző van hogy hol jár a lift. Régen ez sem volt.
A fülke belseje teljesen fel van újítva. Korlátokat kapott, tükröt és légkondit!!  Igen, klímás a felvonó az SZTK-ban:
Magyarországon nem sok klímás liftfülkét látsz az is biztos! A Dubaji panorámaliftek persze hogy klímásak nade egy SZTK lift, pláne ceglédi? :-)  A kondenzvízelvezetést úgy oldják meg a felvonólégkondiknál hogy a hőleadó kondenzátorra permetezik a kondenzvizet ami ott elpárolog.
Pedig hidjétek el tényleg légkondis a lift, én sem hinném ha nem saját szememmel látnám:

Vagy csak azért van mert túlsok a meghibásodás és a beragadt emberek ne kapjanak hőgutát? :-) D Ez már csak a szegmenshibáról jutott eszembe amit a belső tabló emeletkijelzőjén láthatunk hogy bizony hiányzik a 3-as szám lába. Sok szegmenshibás liftkijelzőt láttam már ,de azok mind lakótelepi agyonpüfölt liftek voltak. Mindenesetre remélhetőleg ez a legnagyobb baja! :-)
Amúgy az ajtók kissé hangosan futnak, de ahogy látom azokat nem cserélték csak felújították, a fülke pedig halkan, rázkódásmentesen, kíméletes gyorsulással suhan az emeletek között. Ajtónyitó-csukó,vészjelző, vészvilágítás is van, alul a kulcsos kapcsoló a hivatásos liftkezelőnek van. STOP gomb már nincs rajta. Braille-írás a gombokon viszont van. Sőt a lift magyarul és érthetően bemondja hogy melyik emeletre érkeztünk meg.

A felvonót az Épülettechnika Kft újította fel 2010-ben.:




Szerintem jómunkát csináltak és külön köszönet nekik hogy a liftkezelőre is gondoltak a klímával hogyha az egész napját ott tölti akkor legalább hőgutát ne kapjon. A kezelős és a normál mód között egy kulcsos kapcsolóval lehet váltani a belső kapcsolótáblán.


A személyzeti lift viszont nem kapott felújítást, legalábbis látványosan biztos nem:


Amúgy az intézményben mindenki kedves volt, információspultosok, portás, liftkezelő is, sőt még az orvosokkal sem volt gondom. Mindenkinek ajánlom őket!

2 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam, hogy van még kezelős lift, nem sok értelmét látom, hiszen csak +1 ember kell oda, aki mást se csinál ,csak a gombokat nyomogatja. Azt hittem ilyesmi csak a Kádár rendszer féle teljes foglalkoztatottságban volt mint bújtatott munkanélküliség. Bár még ez is jobb mint ha csak otthon ülne és nem dolgozna. A légkondis lift meg tényleg érdekes, én se láttam még máshol ilyet.

    VálaszTörlés
  2. Pedig sok van még szerintem. A ceglédi kórházban a liftfelújítás előtt mindkét látogatóliftben volt kezelő. Bár ott kézi működtetésű volt az aknaajtó is.
    Én is meglepődtem az SZTK-ban hogy felújított automata lift és mégis van kezelő. De az is lehet hogy nem ez a 100%-os foglalkozása. Tehát lehet pl 1 takarítónőt állítanak be oda hogy amíg nincs munka addig tájékoztassa a betegeket meg nyomkodja helyettük a gombokat.
    Vagy Mancikát mikor elromlik a számítógépe akkor beállítják liftkezelőnek. :-)
    Majd legközelebb én vagy ha más arra jár akkor meg kell kérdezni hogy ez-e a 100%-os dolga egész nap vagy éppen csak ideiglenesen beállították.

    VálaszTörlés